Ключари измамници! Внимание!

Следният текст е част от писмо, изпратено ни като сигнал  от посетител на kluchari.start.bg:

 

* Не се доверявайте на фирми в интернет, които са без посочено ателие, адрес и сертификати и дипломи.

* Винаги, обаждайки се на ключар, попитайте под кой номер е член на СЪЮЗА НА КЛЮЧАРИТЕ. На сайта на Националният съюз на ключарите в България можете да видите всички легитимни ключари със снимки и адреси.

* Притежава ли МАЙСТОРСКО СВИДЕТЕЛСТВО, с което да Ви се легитимира при посещението? И за съюза на ключарите и майсторското са малки ламинирани картончета с които всеки ключар е длъжен да се легитимира.

* Не избирайте най-ниската дадена по телефона цена, после ще ви излезне двойно и тройно по-скъпо, без да е свършена работа. Пак ще платите на майстор.
* Не се доверявайте на такива младежи, освен ако не са изпратени от майстора. Сами разбирате, че ключар се става след много години практика.

* Когато ви дават гаранция за заключваша система повече от 1 година, това са мошеници, които никога няма да дойдат за гаранционно обслужване.

* Когато Ви се наложи да потърсите ключар, по добре попитайте къде е кварталният ключар и се обърнете към него. Той носи отговорност. Даже и през нощта на ателието ще намерите телефон за спешна помощ.

* Ако звъните на лепенка от входа на която няма адрес първо попитайте дали могат да се легитимират с карта от съюза на ключарите и майсторско свидетелство. В заключение ето и цитат от сайта на съюза на ключарите: "НСКБ не е в състояние да се справи по законов начин с това явление. Всички отговорни за това институции са запознати с проблема и с опита на други европейски държави, за необходимостта от специален закон, който да урежда правилата в този специфичен бранш, но повече от 10 години стигаме само до проекто – закон или обещания, които така и не влизат в парламента, а без конкретен закон, ние сме безсилни да овладеем създалата се ситуация."





{START_COUNTER}